Lütfen Bekleyiniz, Yükleniyor...

 

Pandemi Sürecinde Eğitimin Dijital Dönüşümü

Eylül 6, 2020by Büşra Demirel0

Covid-19 salgınının seyri hayatımızın normallerini değiştirmeye devam ediyor. Bugün geldiğimiz noktada eğitimciler olarak alınan pandemi önlemleri ile yüz yüze ve ağırlıklı olarak uzaktan olmak üzere yepyeni bir model tasarlıyoruz.

Hibrit Eğitim kavramı bize eğitimde iki farklı güç kaynağı olan, yüz yüze eğitimin temsilcisi öğretmen ile örgün yürütülebilen aynı zamanda teknolojik araçlar ile entegre edilerek online uygulanabilirliği olan bir eğitim sistemini açıklıyor. Uzaktan ve yüz yüze eğitimin bir araya getirildiği hibrit eğitim ile öğrenciler için çok daha etkili ve interaktif bir öğrenme deneyimi mümkün hale geliyor.

21. Yüzyıl Yetkinliklerinin de okullarda verilebildiği bir eğitim modeli uzun zamandır gündemimizdeydi. 21. Yüzyıl Yetkinlikleri olarak tanımlanan bilgi çağı gerekliliklerinin başında da her türlü üretimin teknoloji araçları ile yapılması, ulaşılması, okunması, yönetilmesi geliyor.

Bilişim teknolojilerinin eğitime entegresi için atılan ilk adımlar akıllı tahta, tablet kullanımı ve eğitim içeriklerinin bir kısmının dijitalleştirilmesi oldu. Bu araçların aktif kullanımı, teknolojinin eğitime entegresi hareketinde öngörülen verimliliğe ulaşmakta tasarlanandan çok daha fazla zaman aldı. Ancak bu hazırlık döneminin faydalarını öngörülmemiş olağan üstü bir hal durumunda hep birlikte deneyimlemiş olduk.

Hibrit eğitim sistemleri 21.Yüzyılın olmazsa olmaz gerekliliklerinden hayat boyu öğrenme ve öğrenmeyi öğrenme kültürü için çok destekleyici bir adım olacak. Zamanın daha verimli kullanımını getiren Hibrit Eğitim modeli sürecinde eğitim almakta olan öğrenciler için tecrübe alanları da oluşturduğumuzda, öğrencilerimizin teorik kazanımlarını pratiğe dönüştürecekleri ve tam öğrenme sağlayacakları model uygulanabilir bir hal alacak.

Sağlığımız için okulların açılmaması kısmen sorun olarak görünse de; mevcut eğitim sistemin teknoloji ile entegresi, dijital dönüşümü, eğitime ulaşmada eşitlik için yapılması gereken çalışmaların hızlandırılması, hızlı ve verimli çözümlerin üretilmesi, deneyimlenmesi konularında çok önemli bir fırsat. Eğitim kurumları ve eğitimciler yeni hibrit eğitim modeli için içerik, ölçme teknikleri, öğretim teknolojileri, uzaktan öğrenci takibi teknikleri ile ilgili çalışmalarını ve verimlilik denemelerini hızlandırdı.

Veli – Okul, Veli – Öğrenci işbirlikleri her zaman eğitim kurumları ve eğitim sistemlerinin gelişmesi için çok önemli ve destekleyici olmuştur. İçinde bulunduğumuz yeni normal dönemi öğrencilerimiz için maksimum verim ile yönetebilmek konusunda sadece kurumlar özelinde değil bireysel sorumluluklar da alarak kollektif bir yol izlemeliyiz.

by Büşra Demirel

Looka Lab Bilişim Eğitim Medya Hizmetleri şirketinde Founder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looka LabGenel Merkez
Geleceğin dünyasına dijital çözümlerle hazırlanın
KonumlarımızBizi Nerelerde Bulabilirsiniz
https://lookalab.com.tr/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
Looka LabTemastaKalın
Bizi Sosyal Medya Hesaplarımızdan Takip Etmeyi Unutmayın.
Looka LabGenel Merkez
Geleceğin dünyasına dijital çözümlerle hazırlanın.
KonumlarimizBizi Nerelerde Bulabilirsiniz
https://lookalab.com.tr/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
Looka LabTemasta Kalın
Bizi Sosyal Medya Hesaplarımızdan Takip Etmeyi Unutmayın.

Copyright by LookaLab©. All rights reserved.

Copyright by LookaLab©. All rights reserved.